T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - Ethem Kuzucu İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

ETHEM KUZUCU İLKOKULU'NUN TARİHÇESİ/TARİHİ GELİŞİMİ

 

Okulumuz Devlet Vatandaş işbirliği ile yaptırılmıştır. Okul arsası hayırsever vatandaş Ethem Kuzucu tarafından bağışlanmıştır. Binası Devlet tarafından yapılarak 1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında okul arsasını bağışlayan (Ethem KUZCU) Ethem Kuzucu İlkokulu adı altında eğitim öğretime açılmıştır.1997 yılına kadar aynı isim altında faaliyet gösteren okulumuz; tüm ilkokulların ilköğretim okuluna dönüştürülmesiyle Adana Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 02/12/1997 tarih ve 42946 sayılı kararıyla Ethem Kuzucu İlköğretim Okulu olarak isim değişikliğine gitmiştir. Ancak 2012 yılında MEB tarafından alınan kararlar çerçevesinde ilköğretimin ilk ve orta kademe olarak tekrar ikiye ayrılmasıyla okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılında itibaren okul dönüşümleri sonucunda Ethem Kuzucu İlkokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı,2 Okul Öncesi Öğretmeni,15 Sınıf Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen,1 İngilizce Öğretmeni, 1 Kadrolu hizmetli bulunmaktadır.

Okulumuz bahçesi 6566 m2 olup; bir futbol sahası ve basketbol sahası bulunmaktadır. Bahçemiz ağaçlandırılmış ağaçların etrafı çevrilmiş, bahçenin toprak zeminleri asfaltlanmış,bir kısmı ise parke taşı ile kaplanmıştır, ihata duvarı ile çevrilmiştir.

Sınıflarımız ortalama 25 kişiliktir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi okuyan, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, dinini ve tarihini seven birer insan olarak yetiştirmek en büyük amacımızdır. Okulumuzda tertip ve düzene, temizlik ve hijyene büyük önem verilir. Okulumuzun temizliği için okul bütçesinden önemli bir pay ayrılır.

Okulumuzda sevgi ve hoşgörüye önem verilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.10.2022 - Güncelleme: 14.05.2024 15:05 - Görüntülenme: 150
  Beğen | 0  kişi beğendi